neděle 13. července 2014

Mužská ješitnost.....

Kdyby ti chlapi jednou poslechli…..

Dlouho jsem nic nepsala tak tady je jeden příběh o Pc haluzu…..


Mám starší počítač. Vytuněný všemožnými komponenty, otevřený a zatím zcela vyhovující. Jelikož mi na comp chodí i děti tak občas se jim podaří něco stáhnout, uložit nebo poklikat a mému mazlíčkovi se to moc nelíbí.


Takže takové jako přídavné lišty, přídavné aplikace a zcela nechutně zmatený vyhledávač není nic výjimečného. Nejotravnější jsou haluze, kdy Vám během hodiny vyskočí otravný okno s reklamou cca 5x.. To je pak o nervy, ale vše tak nějak odinstalovatelné.

Pak jsou tu úplně nechutné viry nebo soubory, které Vám zruší systém a začne Vám skákat modrá smrt..

Teď naposledy jsem vzteky málem prohodila počítač oknem. Nahrávám video – smrt. Formátuju do jiného souboru – smrt. Snažím se na něco kouknout – smrt… Takže fofr záloha nejcenějších věcí fotek atd. A celý systém od 0..

Když se vše předělá a vy si začnete na svém Pc vše dělat s úlevou, vztekne se Vám chlap. Začne vrčet a mlátit do stolu… Co se děje? Spadne systém v absolutní tmu bez šance byť jen nastartovat.

Takže koloběh za pomoci mého pc o pokus zálohovat data z jeho PC. Jenže o to víc napjaté jelikož tam má pracovní soubory a složky. Mno a huráááááá Vše přetaženo.
Takže začíná hra číslo 2 o obnovu systému. Jenže ten trvá 3 dny plné vzteku…

 
1.    Den, co se nainstaluje nebere flesh.. Zjištění, že bouchnul harddisk.

2.    Další systém jede, ale nejde zvuk… Tento den nastává pokus koupit prozatím bazarový pc, který by snad mohl fungovat-  nejde zvuk!!!! Zase. Navíc grafická karta se do pc nevejde… Takže přesouvání komponentů do původního.

3.    Další 3 systémy neberou zvuk…. A blbne start pc.

Čtvrtý den se konečně podaří naistalovat systém kde je zvuk volitelný v Biosu (nějaký haluz nikdy jsem to nechápala). Po restartu vše funguje jak má tak navrhnu zkusit ten původní disk, že třeba není poškozený… A ejhle on funguje!!!

Takže haluze se systémem, novým pc a jinými vzteky nakonec vyřešil jediný malinký restart…
Mno což, máme aspoň vyřešený pc pro děti J Vždy je vše zlé pro něco dobré.
Jen taková vsuvka – když systém spadnul a hlásil chybu tak jsem na netu našla 3 varianty oprav a přeposlala je chlapovi ať je zkusí… Mno a nebyl by to můj chlap, kdyby si to jen neproletěl a to jen 1. Radu… Kdyby totiž dočetl do konce hned první den tak 3. Rada byla tvrdý restart biosu !!! Takže celý tento proces vzteků, vrčení a nákupů byl zcela zbytečný z jediného důvodu – chlapy přeci vždy vědí všechno a nechat si radit od ženský, je pod jejich úrověň … Mno co dodat?


Takže po 4 dnech kdy bych se měla těšit ze svého počítače jsem neustále opouštěla své pracovní místečko, aby se partner mohl podívat na to nebo ono. Aby mohl stáhnout tu nebo onu aktualizaci …


Neštěstí… Avšak po několika úmorných dnech se zdárným koncem.







Žádné komentáře:

Okomentovat